WELKOM

WIE BEN IK

Juno Sibeijn, zo heet ik. Ben 19 jaar (bijna 20) en woon in Amsterdam. Amsterdam is echt mijn stad, ik ben er geboren en getogen.
Achter het Mercatorplein ben ik geboren, in de Hudsonstraat om precies te zijn. Daar hebben we maar een paar maandjes gewoond en toen zijn we naar de Bonairestraat verhuisd niet heel ver van ons vorige huis, waar mijn broertje is geboren. Na een paar jaar gingen mijn ouders scheiden (ik was jong dus ik heb niet veel mee gekregen van de scheiding), ze hebben toen het huis verkocht en mijn moeder, broertje en ik zijn naar de Janmankenstraat verhuisd. Het was daar prima. We hadden ook altijd een trainee daar in huis. Dat was iemand die een stage in het buitenland deed en wij boden dan ons huis aan. We hadden toch een kamer vrij want Bas (mijn broertje) en ik sliepen toch altijd op één kamer. Het was altijd een leuke trainee die we in huis hadden.
Een lange tijd was het alleen mijn moeder, Bas en ik, we hadden ook niet zoveel geld. Maar geld maakt niet gelukkig toch? Tot dat we een zomer naar Ibiza gingen en daar ontmoeten mijn moeder een man. En om een lang verhaal kort te maken. Wij bleven daar voor een tijdje en ik ging daar ook naar school. Iedereen behalve één meisje in mijn klas sprak Spaans, dat ene meisje sprak engels en met mijn gebrekkigen engels maakte ik vrienden. Uiteindelijk gingen we weg en hij wou mee. Maar dat liep uiteindelijk niet zo goed… Inmiddels waren we weer verhuisd naar je Jacob Marisstraat waar ik nog steeds woon. Echt een super plek! Want mijn opa en oma hebben jaren geleden toen mijn moeder nog een baby was, twee huizen gekocht op de Jacob Marisstraat. Wij kregen het huis omdat mijn overgroot oma naar het verpleegtehuis moest en zij woonde in dat huis, wij waren de enige die in Amsterdam woonde want mijn moeder heeft nog twee broers. Dus we waren heel erg blij.
Mijn moeder werd uiteindelijk ontslagen bij haar baan om dat ze falliet gingen. Dat was stressen, want je hebt twee kinderen en je bent alleenstaand moeder. Maar als ze daar niet ontslagen was had ze nu misschien niet de kans gekregen om grafische vormgeefster te zijn. En had ik geen super lieve stiefvader gehad.
Ze werd uiteindelijk gebeld door een vriend van haar en die zei: ‘ze zoeken bij Straight nog mensen’ en mijn moeder was zo van: ‘nee ik heb geen eens een opleiding gehad in die richting’. Maar ze hebben haar aangenomen en opgeleid tot grafische vormgeefster en nu werkt ze daar al meer dan tien jaar. Daar heeft ze ook Peter (mijn stiefvader) ontmoet en die zijn ook al meer dan tien jaar bij elkaar. Mijn vader is ook altijd in beeld geweest, hij is een jaar nadat ze waren gescheiden naar Engeland verhuisd want daar woonde mijn stiefmoeder, Fiona. Zij is echt super lief! Ik heb veel geluk gehad me stiefvader en me stiefmoeder. Maar mijn vader is inmiddels verhuisd naar Duitsland want hij kreeg daar een baan aangeboden. Dus hij ging ervoor. Ook omdat hij wat dichterbij ons kon zijn. Daar wonen ze ook al weer 5 jaar.
Maar genoeg over mijn geschiedenis, dit is allemaal heel kort samengevat als je meer wilt weten spreek mij dan gewoon aan :).

Wat wil ik later gaan doen? Geen idee om eerlijk te zijn. Moet volgend jaar HBO’s gaan kijken dus dat word spannend. Maar grafische vormgeving of fine art lijkt me heel leuk. Het lijkt me ook heel tof om naar Willem de Kooning te gaan in Rotterdam, maar dat is wel ver weg. Ik zou daar naar toe moeten verhuizen en een Amsterdammer in Rotterdam. Liever niet. Maar als het leuk is dan moet het maar.

Deze diashow vereist JavaScript.

Lesley en Felicia zijn nog steeds mijn beste vrienden en dat zal ook altijd zo blijven. Ze zeggen boven de 7 jaar blijf je vrienden voor je hele leven. Daar zijn we nu, 7 jaar vrienden. Echt lang.

Deze diashow vereist JavaScript.

Rugby daar hou ik ook van. Ik wil het echt weer gaan doen. Als ik naar HBO ga wil ik het weer gaan doen. Ik hou echt van die sport.

Hiphop, daar hou ik van dat is echt mijn muziek. Luister hieronder voor wat leuke nummertjes.

Open in Spotify

CTRL AMSTERDAM

Dit heb ik samen met Vincent opgericht. We willen uiteindelijk t-shirts gaan maken.